Assam fekete tea 100g
Termékinformáció
Cikkszám: 22231 Kategória: Fekete tea, Tea1 400 Ft
Assam fekete tea
Assam a világ legnagyobb összefüggő teatermesztő vidéke Észak-Indiában. Az assam-teák teltek, maláta ízűek és sötéten oldódnak. Jól viselik a kemény vizet. Szívesen fogyasztják tejjel illetve tejszínnel. Az assam teák adják a jól ismert „keletfríz teakeverékek” alapját (Észak-Németországban közismert).
3-5 perc 100°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 literhez
Leírás
Assam fekete tea
A fekete teának nevezett teáink kínai, koreai, japán és bengáli nyelven is vörös teaként ismertek, mert a belőlük készült tea színe inkább vörös, mint fekete. Zöld tealevelekből készül, fermentált, néha zúzott vagy sodort, ezzel támogatják az erjedési folyamatot. Assam a világ legnagyobb összefüggő teatermesztő vidéke Észak-Indiában. Az assam-teák teltek, maláta ízűek és sötéten oldódnak. Jól viselik a kemény vizet. Szívesen fogyasztják tejjel illetve tejszínnel. Az assam teák adják a jól ismert „keletfríz teakeverékek” alapját (Észak-Németországban közismert).
3-5 perc 100°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 literhez
Ezeket kóstoltad már?
China Gunpowder „Temple of Heaven” 100g
China Special Gunpowder "Temple of Heaven" zöld tea
"Zucha" vagy "Gyöngy tea" néven is ismert ez a Gunpowder , amely sokkal finomabb elődeinél. Akár a klasszikus Gunpowdert, ezt is guruló hordóban szárítják. Az állandó forgás adja ennek a teának a gömbölyű alakját. A ?Mennyország temploma? teát nagyon szorosan feltekert gömbök jellemzik, amely a minőségének jele is. Az aroma lágyabb, mint az átlagos minőségűé, és kevésbé keserű. Ezt a teát a nap bármelyik szakában élvezhetjük. Ha még így is túl savanykásnak találja a főzetet, próbálja meg leönteni az első levét, és kóstolja meg a másodikat. Ezáltal a koffeintartalom nagy része is eltávolítható.
1-3 perc 75-80°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 literhez
Rooibos organic pure tea 100g
A 18. század végén úgy hitték, hogy a dél-afrikai őslakosok levágták a redbush cserjék ágait, megszárították őket a napon, kicsi darabokra tördelték, hogy teát készítsenek belőle. 1900-ra a fehér lakosság már annyira el volt ragadtatva ettől a gyümölcsös és édes íztől, hogy ennek az új italnak a híre elérte Európát is. Manapság már nem nő vadon ez a cserje, de szisztematikusan vadon termőként művelik, mivel a kívánt mennyiség már nem engedi, hogy a cserje természetes állapotában nőjön. A jó redbush teát rubin színéről, és puha, kissé édeskés, földes aromájáról lehet felismerni. Nemcsak a bio teák kedvelői lesznek tőle elragadtatva!
8-10 perc 100°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 literhez
NANA-menta tea 100g
NANA-menta tea
Alig létezik olyan termék, amelynek ennyi neve lenne. Eredeti és valódi neve a ropogós menta. A fodormenta név valószínűleg sajátos menta ízéből származik, néhány mentol-árnyalattal. A NANA-Mint egy tradicionális ital, amelyet az év bármely szakában meg lehet inni. Meleg és hideg időben is, infúzió valódi szomjoltó, gyümölcsös jegyek nélkül, de ízletes és életre kelő fodormenta ízzel.
Elkészítés: 5-10 perc 100°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 literhez
Jamaikai rum gyümölcstea 100g
Népszerű keverék, amely nem hiányozhat egy jó kínálatból. Friss és zamatos karaktert nyert ez a válogatott bogyós gyümölcsökből készült keverék a málna- és feketeszeder, valamint a nagy eperdaraboknak köszönhetően. Finom ízek, amelyek a hordókból frissen lepárolt rumra emlékeztetnek és az édes vanília íze egy tipikus pluszt ad. Még a karibi kalózok sem tarthatnának vissza bennünket attól, hogy bemutassuk ezt az élményt az ízlelőbimbóinknak.
Összetétel: bodza, hibiszkuszvirág, fekete ribizli, aroma, egész szeder- és málna, eperdarabok.
10-12 perc 100°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 literhez
Rooibos áfonya organic tea 100g
A 18. század végén úgy hitték, hogy a dél-afrikai őslakosok levágták a redbush cserjék ágait, megszárították őket a napon, kicsi darabokra tördelték, hogy teát készítsenek belőle. 1900-ra a fehér lakosság már annyira el volt ragadtatva ettől a gyümölcsös és édes íztől, hogy ennek az új italnak a híre elérte Európát is. Manapság már nem nő vadon ez a cserje, de szisztematikusan vadon termőként művelik, mivel a kívánt mennyiség már nem engedi, hogy a cserje természetes állapotában nőjön. A jó redbush teát rubin színéről, és puha, kissé édeskés, földes aromájáról lehet felismerni. Nemcsak a bio teák kedvelői lesznek tőle elragadtatva!
8-10 perc 100°C-on, 4-5 púpozott teáskanál 1 literhez